گنجینه حکیم

در این گنجینه شما مقالات تکنولوژی-ورزشی-دیجیتال-بازاریابی-سلامتی را خواهید دید

گنجینه حکیم

در این گنجینه شما مقالات تکنولوژی-ورزشی-دیجیتال-بازاریابی-سلامتی را خواهید دید

لوله کشی پکیج دیواری چگونه انجام می شود؟


لوله کشی پکیج دیواری و لوله کشی شوفاژ توسط مجموعه تاسیسات سرویس در تهران و البرز انجام می شود. استفاده از پکیج برای ساختمان یکی از بهترین روش ها برای سیستم گرمایشی و سرمایشی می باشد.

 


 

امروزه در کشور ما بسیاری از واحدهای آپارتمانی قدیمی ، یا منازل مسکونی با توجه به مزایای بسیار زیاد پکیج و شوفاژ دیواری تصمیم به انجام لوله کشی پکیج روکار یا توکار در واحد مسکونی خود اجرا می کنند.


معمولا لوله کشی پکیج و شوفاژ دیواری نیاز به تغییر در لوله کشی گاز نیز دارد که متاسفانه در بسیاری از اوقات به دلایل مختلف مانند صرف هزینه و وقت کمتر، لوله کشی گاز با لوله ی آب انجام می شود. در صورتی که لوله کشی گاز با لوله کشی آب بسیار متفاوت است . زیرا لوله کشی گاز نیاز به جوشکاری اصولی و استفاده از لوله های گاز استاندارد دارد.




اجرای لوله کشی پکیج:


یکی از مراحل نصب پکیج دیواری لوله کشی است. لوله کشی باید به گونه ای انجام شود که علاوه بر ظاهر و زیبایی باعث افزایش بازدهی گرمایشی دستگاه شود. انجام عملیات لوله کشی بدون آموزش صحیح و توانایی لازم، باعث نشتی در لوله ها می شود. به طوری که همیشه احتیاج به سرویس پکیج و آب گیری لوله ها است.


در کار مدار گرمایش تاثیر بدی گذاشته و مانع از عملکرد صحیح پکیج می شود.  لوله کشی پکیج شامل چهار نوع لوله کشی می باشد مانند: لوله کشی اصلی آب سرد ، آب گرم ، سیستم رفت و برگشت می باشد.


اگر نیاز به تعمیرات مربوط به پکیج دارید می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه تعمیر پکیج تاسیسات سرویس مراجعه کنید.


نصب تک لوله ای :


یکی دیگر از انواع لوله کشی ها نصب تک لوله ای است. مزیت های این روش می توان به ساده بودن آن اشاره کرد و معایب آن می توان رسیدن حرارت تنها به ابتدای لوله اشاره کرد.




دو موردی که پیش از لوله کشی پکیج باید به آن توجه کرد عبارتند از:


• انتخاب جنس و طول مناسب لوله پکیج:


در انتخاب لوله مناسب توجه به ظرفیت انتقال حرارت لوله ها، قطر لوله ها، جنس لوله ها، ضخامت جداره ی لوله ها، سایز مناسب لوله ها، مقدار دمای مورد نیاز برای گرمایش ساختمان، محل نصب پکیج، متراژ محیط، قدرت پمپ پکیج، میزان و مقدار حرارت دمای آب، نوع مبدل به کار رفته در پکیج (غیر مستقیم، مستقیم) از عوامل اصلی انتخاب لوله پکیج می باشد.


• انتخاب نوع لوله کشی:


براساس مکان قرارگیری لوله ها، لوله کشی پکیج به دو نوع روکار و توکار تقسیم می شود، زیبایی و عدم نمایش لوله ها یکی از اصلی ترین مزایای لوله کشی توکار است. در لوله کشی روکار برای جلوگیری از گرمادیدگی لوله ها و ایجاد خمیدگی و شل شدگی در آنها و ایمنی و حد استاندارد بالا بهتر است از لوله های پنج لایه استفاده شود.


بهترین نوع لوله کشی پکیج کدام است؟


بهتر است برای لوله کشی پکیج از سیستم گرمایشی از کف استفاده کنید. در این نوع لوله کشی به دلیل چرخش آب و وجود پلیمر و آلومینیوم در لوله رسوب تولید نمی شود. در صورت به وجود آمدن رسوب در لوله بسیار کم و ناچیز است. در نتیجه آسیب کمتری به پکیج وارد می شود. در این نوع لوله کشی متراژ گرمایش از کف ، رفت و برگشت محاسبه می شود.




نکات ریز در مورد لوله کشی پکیج:


۱- برای بهتر داغ شدن شوفاژ در هنگام لوله کشی از تعداد زانوی کمتری استفاده کنید. زیرا هر چه تعداد زانو در لوله بیشتر باشد پمپ پکیج فشار بیشتری را تحمل می کند. اگر از زانو استفاده می کنید دقت کنید که قطر لوله ۲۵ باشد و زانو ۴۵ درجه باشد. این نوع از فشار زیاد بر پمپ و شکسته شدن آب از برگشت جلوگیری می کند و مشکلات کمتری برای پکیج ایجاد می کند.


۲- برای لوله کشی رادیاتورها بهتراست آنها را در زیر پنجره قرار دهید تا تاثیر سرمای خارج از محیط جلوگیری کند، در محاسبه متراژ گرمایش رادیاتور فقط مسیر رفت را حساب می کنیم. علم های رادیاتور که از آنها برای بستن رادیاتورها استفاده می کنیم باید در زیر پکیج ۳۲ باشد و نهایتا به لوله ۲۵ تبدیل شود.


۳- برای محاسبه قدرت پمپ از فرمول (قدرت پمپ = ۰٫۰۷۵ × متراژ لوله کشی) استفاده می کنیم. از این طریق می توانید متراژ مناسب لوله کشی با توجه به قدرت پمپ را به دست بیاورید.


۴- هر چه متراژ لوله بیشتر باشد فشار بیشتری بر پمپ پکیج وارد می شود، بهتر است از متراژ لوله کمتر استفاده کرد. اگر به هر دلیلی متراژ لوله کشی زیاد شد یک پمپ کمکی در قسمت رفت قرار دهید تا به پمپ اصلی کمتر فشار وارد شود. همچنین مسیر لوله کشی پکیج نباید پیچ و خم زیادی داشته باشد.


۵- بهتر است در هنگام لوله کشی از لوله های ۴/۳ استفاده کنید. استفاده از لوله های ۲/۱ در مواردی استفاده می شود که متراژ ساختمان کوچک و مسیر لوله کشی کوتاه است. زیرا این لوله ها به مرور باعث خرابی پمپ دستگاه می شوند.



• در انجام لوله کشی پکیج شوفاژ دیواری به خوبی دقت کنید تا از نیاز پی در پی به تعمیر پکیج بکاهید و از خسارت های لوله کشی نامناسب پیش گیری کنید.

• در انتها اگر لوله کشی پکیج شما به صورت روکار انجام شده است می توانید از داکت کشی استفاده کنید که زیبایی منزل یا محل کار شما حفظ شود.



روش و راهنمای لوله کشی پکیج دیواری:


لوله کشی پکیج دیواری که به دو نوع لوله کشی آب و لوله کشی گاز تقسیم بندی می شود. و این کار باید با دقت و اصولی انجام بگیرد. روش لوله کشی در پکیج مانند مرحله جداگانه است که با انجام دادن هر مرحله عمل لوله کشی پیش میرود.


نکته : انتخاب مسیر مناسب مهم ترین موارد در لوله کشی پکیج است.


۱- نقشه ساختمان را بررسی کنید، با چک کردن نقشه ساختمان که توسط مهندس مربوطه کشیده شده محل نصب رادیاتورها و الگوی قرارگیری آنها را به دست می آورید.


۲- پس از بررسی نقشه ساختمان ، طرح شبکه لوله کشی را بریزید. با کشیدن نقشه لوله کشی پکیج دیواری و نمایش محل اتصال لوله ها به یکدیگر به مسیر درست لوله کمشی میرسید.


۳- در این مرحله به صورت عملی اندازه مسیر را به دست آورید تا به همان اندازه لوله تهیه کنید و با انتخاب لوله های مناسب و اندازه گیری قطر لوله ها می توانید به لوله کشی پکیج اقدام کنید.


نکته: به علت قابلیت تحمل فشار زیاد و مقاوم بودن در برابر دمای زیاد گرما در لوله کشی پکیج دیواری از لوله پلاستیکی استفاد کنید.



لوله کشی پکیج و شوفاژ دیواری به سه دسته تقسیم می شود که هر کدام روش خاص خود را دارند و در محیط های متفاوتی قابلیت استفاده دارند.


 


لوله کشی مختلط : در این سیستم طرز قرارگیری لوله ها هم در کف زمین و هم در سقف کاذب است.


لوله کشی لا برگشت مستقیم : این سیستم یک لوله کشی خوب برای منازل و محیط های کوچک می باشد.


لوله کشی با برگشت معکوس : امروزه در اکثر ساختمان های شهری با متراژ متوسط این سیستم رایج است.


 


به دلیل رسوب گرفتن لوله ها و تولید گرمایش مطلوب و مزایای زیاد سیستم لوله کشی گرمایش از کف این نوع لوله کشی پکیج محبوبیت بسیار زیادی دارد.


روش لوله کشی پکیج دیواری در قیمت آن موثر است. برای آگاهی از عوامل تاثیر گذار در تفاوت هزینه لوله کشی ها به مطلب قیمت لوله کشی پکیج بروید.


نکته : نصب کردن پکیج و رادیاتورها در مکان مناسب و انتخاب مسیر صحیح در لوله کشی پکیج علاوه بر کمک به بهبود گرمایش محیط ، باعث سهولت و دسترسی به لوله ها ، برای انجام عملیات هوا گیری و تعمیرات لازم در صورت بروز مشکل انجام می شود.


اگر در لوله کشی پکیج دیواری خطایی رخ دهد یا از لوله های نا مناسب استفاده شود علاوه بر زیبا نشدن و نا خوشایند بودن محیط ، کار اصلی پکیج یعنی تولید آب و هوای گرم است که دچار مشکل می شود. پس نتیجه می گیریم صبوری ، مهارت و تجربه ، دقت عالی ترین موارد در انجام لوله کشی پکیج می باشند.




مفهوم سیرکوله در لوله کشی پکیج:


مفهوم اصلی سیرکوله یا سیرکولاسیون را می توانیم گرداندن معنی کنیم. معنی سیرکوله کردن در لوله کشی پکیج به معنی استفاده از پمپ های سیرکولاسیون جهت گردش هر چه بهتر جریان آب در سیستم گرمایشی است . انتخاب پمپ مناسب یکی از نکات مهم در راستای بازدهی بهتر سیستم سیرکولاسیون است . انتخاب پمپ مناسب باید از افراد متخصص و مجرب در این زمینه انجام گیرد .


 


لوله کشی روکار پکیج:


لوله کشی روکار بیشتر در مواقعی اجرا می شود که امکان چندانی برای لوله کشی توکار وجود ندارد و یا اینکه اجرای لوله کشی توکار به دلیل نیاز به عملیات ساختمانی و بنایی پس از آن، بسیار دشوار و با هزینه زیادی همراه است.


 


احتمال پوسیدگی لوله توکار، سهولت اضافه کردن فاضلاب، امکان تغییر سیستم لوله کشی آب، فاضلاب و شوفاژ ساختمان از دلایل اصلی اجرای لوله کشی به روش روکار می باشد. در برخی مواقع و به دلیل قیمت ارزان تر اجرا و تعمیرات این نوع لوله کشی انجام می شود.


• بهتر است لوله کشی رو کار، از گوشه ها و مکان هایی که دید کمتری دارند کشیده شود تا صدمه ای یا باعث از بین رفتن زیبایی محیط نشود.

• تا جایی که از لحاظ فنی امکان دارد باید از لوله هایی با قطر کمتر استفاده کنید تا لوله کشی ساختمان ظریف تر دیده شود.

• در برخی مواقع می توان به وسیله داکت، لوله کشی روکار را پوشاند.

 


برای تمیز و زیبا دیده شدن کار، لوله کشی آب سرد و گرم و شوفاژ رفت و برگشت به صورت زوج زوج انجام شود و هر زوج لوله به شکل موازی هم قرار دهید. در بعضی موارد تنها می توان، لوله هایی که آسیب دیده شده است را به شیوه روکار انجام داد و به بخش سالم دست نزد.


 


لوله کشی روکار گرمایش:


اگر نیاز به لوله کشی رو کار سیستم گرمایش دارید بهترین مدل برای اجرا مدل رادیاتوری است. برای لوله کشی گرمایش از کف نیاز به باز سازی و رو سازی دارد و باید در کف اجرا شود.


بعضی افراد از سیستم گرمایش از کف هم استفاده می کنند و بدون خراب کردن کف وعایق کاری در لوله کشی گرمایش از کف، را روی کف می سازند و دوباره اجرا و کف سازی می کنند. ولی باز هزینه زیادی برای شما خواهد داشت.


نکته: بهترین لوله برای لوله کشی روکار گرمایش ، لوله با سایز ۱۶ از نوع ۵ لایه است. پیشنهاد و راهکار کارشناسان ما به شما این است که اگر می خواهید لوله کشی روکار گرمایش کلکتوری داشته باشید باید از پکیج استفاده کنید و لوله کشی رو کار گرم و سرد را هم به وسیله کلکتور و با استفاده از سیستم پکیج را با هم انجام دهید.




انتهای شرایط دودکش و خروج دود پکیج:


پکیج های گرمایشی به دو نوع فن دار و بدون فن دسته بندی می شوند. در انتخاب سیستم خروج دود پکیج عوامل که در زیر آورده ایم بسیار موثر است:


لوله کشی پکیج دیواری:


۱- محل نصب پکیج مانند: نصب داخل یا خارج ساختمان

۲- قطر لوله به کار رفته برای دودکش

۳- متراژ ساختمان

۴- نوع لوله کشی دودکش


منبع: سایت تاسیسات سرویس

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.